Pushkar i Udaipur

Diu la llegenda que Brahma va deixar una flor de lotus al terra i Pushkar va aparèixer. Aquest petit poble, que s’estén al voltant d’un llac sagrat, és un important punt de pelegrinatge Hindú, amb centenars de temples entre els quals destaca el temple de Brahma, un dels pocs que veneren aquesta divinitat al món.

Llàstima que la nostra devoció religiosa no arribi a l’extrem de voler veure temples que estèticament són totalment irrellevants, per molta importància “espiritual” que tinguin… Així que, quan ens vam haver cansat de veure la gent purificant les seves ànimes als ghats (un d’ells és on van llençar les cendres de Gandhi) i passejar pels quatre carrers plens de gom a gom esquivant turistes, pelegrins i vaques, vam decidir llogar una moto i sortir a explorar els voltants. Després d’un temps per la Índia la pell et demana a crits un cop d’aire fresc a la cara, pel que sortir de la ciutat i perdre’ns pel camp ens va anar genial!

I des de Pushkar vam anar a Udaipur, en la meva opinió, la ciutat més bonica de la Índia que hem vist fins ara, si aconsegueixes oblidar-te per un moment de les pudors i la brutícia, una constant al país.

El casc antic de la ciutat, encerclat per les restes de la muralla, es troba a la vora esquerra del llac Pichola, de 4km de llarg i 3km d’ample. Dues illetes sorgeixen de les tranquil·les aigües del llac. La illa Jagniwas està completament coberta pel palau reial d’estiu que el Maharaja Jagat Singh II va fer construir el 1754, actualment reconvertit en l’hotel Lake Palace, de 1.200 euros la nit. L’altra illa, Jagmandir, alberga un altre palau del 1620 que diuen va servir d’inspiració al emperador Shan Jahan per al disseny del Taj Mahal.

Dominant el casc antic hi ha el City Palace, un conglomerat d’edificis creat per diversos maharajas iniciat per Udai Singh II, el fundador de la ciutat, al S. XVI. Amb una façana de 244 metres de llarg i 30 metres d’alt, es tracta del palau més gran de tot el Rajasthan, i les vistes sobre el llac i la ciutat des de les terrasses superiors són increïbles.

L’actual maharaja encara viu en una part del palau i té una col·lecció de cotxes antics molt xula. Un d’ells va ser utilitzat per a la pel·lícula de James Bond Octopussy, en la que també apareixen el Lake Palace i dos palaus més del maharaja.

Aquesta matinada hem arribat a Jodhpur, on continuem la nostra ruta pel Rajasthan.

 ALBUM DE FOTOS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s