Bukit Lawang

Per fi. Erem a la selva, la selva de Sumatra, una de les regions amb més biodiversitat del món.

Vam arribar cap al mig dia a Bukit Lawang, un poblet que s’estén al llarg de la vora dreta del riu Sungai Bohorok i sota un sol de justícia vam disposar-nos a buscar allotjament. Una cabaneta de dos nivells a tocar de l’aigua ens va semblar el lloc idílic i l’hamaca del porxo va ser un dels elements claus per decidir-nos.

Ja somreiem pensant en com gaudiriem d’una bonica posta de sol, tumbats a l’hamaca amb una Bintang a la mà quan una família de macacos va punxar la nostra bombolla de felicitat d’una revolada. Eren una banda organitzada! Mentres uns feien mans i mànigues per obrir totes les finestres, els altres es gronxaven de l’hamaca, corrien per les baranes i es penjaven del teulat. Completament cagats, nosaltres corriem amunt i avall de la caseta reforçant cada finestra i porta i suplicant que no s’adonéssin dels forats pels que es podien colar. De l’hamaca ens en vam oblidar… Welcome to the jungle.

Aquella era una de les vuit espècies de primats que es poden veure en el Gunung Leuser National Park, dels quals, sens dubte, els orangutans en són el principal reclam. Els homes del bosc (que això significa en Bahasa) són els mamífers més grans que viuen als arbres i només es poden trobar a les selves de Sumatra i Borneo.

Amb l’ajuda (obligatòria) d’un guia ens vam endinsar en aquell mar inabarcable d’arbres centenaris i lianes de formes impossibles sota la humitat més alta que hàgim suportat mai. La recompensa valia, i molt, la pena, i és que més de 5.000 orangutans salvatges ens esperaven entre les copes. Seguint la pista dels nius -que cada dia construeixen dalt d’un arbre diferent per protegir-se de possibles depredadors-, dels aguts crits dels gibons i de l’estrèpit que provocaven les bèsties al saltar d’una branca a l’altra, vam aconseguir veure’n molts i a tocar!!

I quan una orangutan femella quasi ens destrossa d’una bofetada (sí, vam viure un moment de pànic!) al sentir que la seva cria estava amenaçada amb la nostra presència, vam entendre que a la jungla, els que manaven, eren ells.

ALBUM DE FOTOS

Un comentario en “Bukit Lawang

  1. Me encanta la foto de la niña y qué miedo los colmillos de ese macaco…suerte que cerrasteis bien las ventanas!! Nos vemos pronto para que nos contéis con detalle ese momento de tensión con la orangután!
    Gaby

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s